Skip to main content

Από το αστυνομικό τμήμα θα βλέπει αγώνες του ΠΑΟΚ ο οπαδός με το ρολό

Νέα αναβολή πήρε η δίκη του 26χρονου οπαδού του «Δικεφάλου» που πέταξε ρολό ταμειακής μηχανής και τραυμάτισε τον προπονητή του Ολυμπιακού

Στις 8 Ιουνίου θα εκδικαστεί τελικά από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η υπόθεση του 26χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ που πέταξε ρολό ταμειακής μηχανής και τραυμάτισε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, στο ματαιωθέν ντέρμπι της Τούμπας, την περασμένη Κυριακή. 

Η δίκη είχε αρχικά αναβληθεί για να πραγματοποιηθεί σήμερα, ωστόσο λόγω κωλύματος του δικηγόρου του 26χρονου υπήρξε νέο αίτημα αναβολής, το οποίο έγινε δεκτό. Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Παρ' όλα αυτά, στον 26χρονο οπαδό του Δικεφάλου επεβλήθησαν, έως την εκδίκαση, περιοριστικοί όροι: ο νεαρός θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο ώρες πριν από κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Εκεί θα αναγκάζεται να παραμείνει έως δύο ώρες μετά τη λήξη των αγώνων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι στον εν λόγω άνδρα έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες:

- της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί αθλητικής βίας
- της κατοχής, χρήσης και ρίψης αντικειμένων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματική βλάβη σε άνθρωπο πριν την έναρξη αγώνα.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι ο «Δικέφαλος», για το συγκεκριμένο περιστατικό, αρχικά τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, μηδενισμό στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, η ποινή άλλαξε μετά την έφεση των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι ανέκτησαν τους τρεις βαθμούς και αγωνίστηκαν με τον κόσμο τους στις κερκίδες, στο ματς με την ΑΕΚ.