Skip to main content

Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα σκότωσε έναν Παλαιστίνιο μαχητή και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους.
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα σήμερα σκότωσε έναν Παλαιστίνιο μαχητή και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους, σύμφωνα με εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Εκπρόσωπος των Ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε ότι αεροσκάφος «στόχευσε έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος εκτόξευσε οπλοβομβίδα εναντίον στρατιωτών» στην μεθόριο, στην πλευρά του Ισραήλ. Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι εκτοξεύθηκε επίσης από τη Γάζα στο Ισραήλ ένα βλήμα όλμου, που πάντως δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Στο αεροπορικό πλήγμα «επιβεβαιώθηκε άμεση προσβολή» του στόχου, υποστήριξε η εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον της διοικούμενης από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, με στόχο μεταξύ άλλων Παλαιστίνιους μαχητές που προσπαθούν να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι νοσοκόμοι ανέφεραν ότι η επιδρομή σημειώθηκε κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Τζεμπαλίγια και ο νεκρός ήταν μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ανέφερε ότι ένας μαχητής της έγινε «μάρτυρας».

Ένας από τους δύο τραυματίες βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή στη Γάζα, όταν η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση με στόχο τούνελ κατά μήκος της μεθορίου με την Αίγυπτο, που το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούνται για να μεταφέρονται λαθραία όπλα στη Λωρίδα της Γάζας.