Skip to main content

Νέα άδεια θέλει να ζητήσει ο Κουφοντίνας σε 60 ημέρες

Ο 11 φορές καταδικασμένος σε ισόβια «δικαιούται κάθε 60 μέρες να κάνει αίτηση για χορήγηση άδειας» είχε δηλώσει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Την πρόθεσή του να ζητήσει νέα άδεια μετά από 60 ημέρες, επιβεβαίωσε το Σάββατο ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλώντας σε δημοσιογράφο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» ρωτήσε ο δημοσιογράφος με τον Κουφοντίνα να απαντά «ναι», ενώ οι αντιδράσεις για αυτή την πρώτη άδεια του παραμένουν έντονες με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει σηκώσει πολύ υψηλά το θέμα.

Σημειώνεται ότι ο 11 φορές καταδικασμένος σε ισόβια Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα μετά από 60 ημέρες να ζητήσει νέα άδεια, και μάλιστα οι ημέρες που θα δικαιούται θα αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου. «Δικαιούται κάθε 60 μέρες να κάνει αίτηση για χορήγηση άδειας» είχε δηλώσει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη 48ώρη άδεια που πήρε και έληγε σήμερα, Σάββατο, ο Κουφοντίνας επέστρεψε περίπου μια ώρα πριν τη λήξη της στη φυλακή Κορυδαλλού.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηρόπουλου και τον γιο του Έκτορα, αναχώρησε στις 8:30 από το σπίτι του στο Βαρνάβα, Αττικής προκειμένου να επιστρέψει στο χώρο των φυλακών, όπου και έφτασε στις 10:30.

Αρχικά απευθύνθηκε στο αρχειοφυλάκειο των ανδρικών φυλακών για τα διαδικαστικά και από εκεί εστάλη κατευθείαν στις γυναικείες φυλακές όπου και κρατείται.

Δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον Δ.Κουφοντίνα τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;» και ο τελευταίος απάντησε «ναι».