Skip to main content

«Ναι» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Θετικά εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πρόταση για προκαταρκτική εξέταση για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Θετική ήταν η αντίδραση της αντιποίτευσης στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για προκαταρκτική εξέταση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου του Γιάννου Παπαντωνίου (Οκτώβριος 2001 - Μάρτιος 2004). «Όλα στο φως» ήταν το λιτό σχόλιο από τη ΝΔ.

Και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι θετική στην πρόταση για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πάντως καταλόγισε υστεροβουλία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποβάλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι στηρίζει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Με ανάρτηση στο Twitter σημειώνει: «Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση».