Skip to main content

«Ναι» από Φορτσάκη στην πρόταση Τριανταφυλλίδη για σχολικά δίδακτρα

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που η παραπαιδεία είναι ένα φαινόμενο δεδομένο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία

Η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και να συζητηθεί, υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Είναι μια πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί διότι υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες ελληνικές οι οποίες πληρώνουν τεράστια ποσά σε φορείς οι οποίοι βρίσκονται έξω από τη δημόσια παιδεία», τόνισε ο κ. Φορτσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που η παραπαιδεία είναι ένα φαινόμενο δεδομένο θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενταχθεί στην κανονική δημόσια παιδεία, με βασικό στόχο τη δημιουργία ολοήμερων σχολείων. «Να μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και ιδιωτικούς φορείς [...] με προσφορά συγκεκριμένων επιλογών τις οποίες δεν μπορεί να προσφέρει το δημόσιο σχολείο», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα είναι λογικό πως πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο για να επιτρέψει τη λειτουργία αυτών των προσφορών.

«Διάβασα την πρόταση από τις εφημερίδες και νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί» επανέλαβε και υπογράμμισε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία είναι η υποχρηματοδότηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι πόροι που διατίθενται για τη λειτουργία τους σπαταλώνται χωρίς προγραμματισμό και στόχευση.