Skip to main content

ΝΔ:Η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσει

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι το επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας χαρακτήρισε το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ τόνισε ότι επιβεβαιώνεται πως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Καταδικάζουμε τη σημερινή, σοβαρότατη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων. Η συνεχιζόμενη παραβίαση των ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων από τουρκικής πλευράς υπογραμμίζει το επικίνδυνο αναθεωρητικό πνεύμα με το οποίο αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η ηγεσία της γειτονικής χώρας», ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής της Ν.Δ.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συμπεριφορά αυτή βλάπτει τα συμφέροντα και των δύο λαών και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι το επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στις πολυάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και των εθνικών χωρικών υδάτων, στις παράτυπες και παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από πλευράς Τουρκίας για τη διεξαγωγή ασκήσεων, καθώς και σε σειρά απαράδεκτων αναθεωρητικών δηλώσεων της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά το διάστημα που ακολούθησε την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας.

«Η εξαιρετικά δυσάρεστη και ανησυχητική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει δυστυχώς την εκτίμησή ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, τελικά δεν βελτίωσε αλλά τραυμάτισε περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Καταρρίπτει δε, τις αθεμελίωτα αισιόδοξες κυβερνητικές εκτιμήσεις για την επίσκεψη αυτή», συνέχισε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Καταλήγοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ορθή εκτίμηση των γεγονότων προκειμένου να διαμορφώσει μια αποτελεσματική πολιτική απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα.