Skip to main content

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος σιωπούν για δηλώσεις Κατσίκη περί ανταλλαγής

«Πρόκειται για απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης και υπονομεύουν το Κράτος δικαίου», σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς.

Σιωπή από πλευράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, για την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία.

Τα στελέχη της Πειραιώς κάνουν λόγο για τοποθέτηση που προκαλεί «αλγεινή εντύπωση επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που η ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε την έκδοσή τους στην Τουρκία ήταν γιατί οι Έλληνες δικαστές αποφάνθηκαν όχι μόνον ότι δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην γειτονική μας χώρα, αλλά ότι πιθανόν θα υπάρξει κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή τους».

«Τέτοιες απόψεις, όπως αυτές του κ. Κατσίκη, παραβλέπουν, προφανώς, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι Κράτος μέλος της Ε.Ε. και ότι η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος που προβλέπεται από το Σύνταγμα», σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

«Πρόκειται για απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης και υπονομεύουν το Κράτος δικαίου», σημειώνουν, καθώς «επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση είναι ασόβαρη και επικίνδυνη να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών».

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι απόψεις αυτού του είδους «ταυτίζονται με τις επιδιώξεις που υπαινίσσεται ο Ερντογάν», επισημαίνοντας ότι τα λεγόμενα Κατσίκη έγιναν πρωτοσέλιδο σε τουρκικές εφημερίδες. Ενώ τονίζουν ότι «είναι ακατανόητο» για την ΝΔ πως «τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Καμμένος συνεχίζουν να σιωπούν».