Skip to main content

ΝΔ: Τριτοκοσμική η διαδικασία έκδοσης νέων καρτών για τα ΜΜΜ

Η Πειραιώς χρεώνει παροιμιώδη ανικανότητα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και του θέτει σειρά ερωτημάτων.

Τριτοκοσμική χαρακτηρίζει η ΝΔ τη διαδικασία έκδοσης των νέων προσωποποιημένων καρτών που προμηθεύονται οι επιβάτες από τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού στην Αθήνα, σχολιάζοντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά.

Παράλληλα, χρεώνει παροιμιώδη ανικανότητα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει στον κ. Σπίρτζη τέσσερα ερωτήματα, απάντηση για τα οποία -όπως αναφέρει- ζητούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Τα ερωτήματα της ΝΔ είναι τα ακόλουθα:

1. Για ποιο λόγο υποχρέωσαν τους επιβάτες να καταθέτουν ΑΜΚΑ και αντίγραφο ταυτότητας για μια απλή έκδοση μηνιαίας κάρτας στο μετρό;

2. Γιατί δεν προγραμμάτισαν η έκδοση και η φόρτιση της κάρτας να γίνεται μέσω διαδικτύου;

3. Θα υιοθετήσει η κυβέρνηση την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας (κατατέθηκε στις 15 Οκτωβρίου) να μην καταργηθεί το χάρτινο εισιτήριο της μιας διαδρομής των 1,4 ευρώ και οι επιβάτες να μην εξαναγκάζονται αναγκαστικά στην αγορά της ATH.ENA Card;

4. Γιατί δεν προβλέφθηκαν στα πακέτα εκπτωτικών εισιτηρίων οι ειδικές κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται μειωμένο (φοιτητές, άνω των 65 ετών κ.λ.π.) με συνέπεια να καταργείται στην ουσία του το εκπτωτικό εισιτήριο;
«Η συγγνώμη του κ. Σπίρτζη κατόπιν εορτής δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος κατά την επίσκεψή του στον σταθμό της Πανόρμου.

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει ότι η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα θα έπρεπε να ήταν πλαστική (κι όχι χάρτινη όπως είναι σήμερα), όπως είναι π.χ. η Oyster Card στο Λονδίνο, καθώς η σημερινή μπορεί εύκολα να χαθεί και να καταστραφεί, ενώ υπογραμμίζει ότι το χάρτινο εισιτήριο θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται για όλους όσοι θέλουν να κάνουν λίγες διαδρομές όπως π.χ. οι τουρίστες, και το οποίο μπορεί να πωλείται σε υψηλότερη τιμή.
«Παρεμφερείς λύσεις έχουν επιλέξει όλες οι προηγμένες χώρες, αλλά η κυβέρνηση παραδόξως δεν τις υιοθέτησε παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.