Skip to main content

ΝΔ: Το θέατρο του κ. Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες

Η κυβέρνηση έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο μνημόνιο, λέει η Νέα Δημοκρατία.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα «της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα».

Η ΝΔ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στο σημείο για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους και τον κατηγορεί ότι για άλλη μία φορά αποδείχτηκε πως έλεγε ψέματα.

«Η κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Κάνει λόγο για ανικανότητα του Πρωθυπουργού που «έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο».

«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία» καταλήγει.