Skip to main content

ΝΔ: Το πλεόνασμα οφείλεται στην καταστροφή της οικονομίας

Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια, λέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Για καταστροφή της πραγματικής οικονομίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τονίζοντας πως «εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια».

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας και συγκεκριμένα: Στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δις μόνο για το 2016. Στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει ο κ. Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, παράλληλα, σημειώνει πως σε λίγες ημέρες η συγκυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

«Με αυτήν την κυβέρνηση, η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.