Skip to main content

ΝΔ: Θέτουν σε κίνδυνο τη συμφωνία για τα αεροδρόμια

Επικριτικός κατά της κυβέρνησης και του Χρήστου Σπίρτζη ο Κώστας Καραμανλής σε ερώτησή του για τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας παραχώρησης

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο ματαίωσης της συμφωνίας παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων «εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης» κρούει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η ιδεοληπτική αδιαλλαξία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις κάνει, για άλλη μια φορά, την εμφάνισή της. Αυτή τη φορά, έρχεται να θέσει εμπόδια, με το επιχείρημα της εκτέλεσης έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Καραμανλής με αφορμή τις πληροφορίες περί εμπλοκής στη συμφωνία παραχώρησης των 14 αεροδρομίων.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ, τα παραπάνω έργα «είχαν παγώσει για δέκα χρόνια» και «η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθυστέρησε να υλοποιήσει», ενώ η συνέχισή τους «θέτει σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη την συμφωνία παραχώρησης των 14 αεροδρομίων».

«Προ μηνών, ο κ. Σπίρτζης ευχόταν να μην “καρποφορήσει” η διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να τινάξει στον αέρα την όλη επένδυση. Κι όλα αυτά για να ικανοποιήσει τους μικροκομματικούς της στόχους και τις ιδεοληψίες της», καταλήγει ο κ. Καραμανλής.