Skip to main content

ΝΔ: Θετικό ότι επετεύχθη συμφωνία, υπάρχουν ασάφειες

Η Συγγρού επισημαίνει ότι μόνο η συμφωνία δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της.

Θετικά αποτιμά η Νέα Δημοκρατία την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ωστόσο διαπιστώνει ασάφειες στο κείμενο της συμφωνίας, το οποίο χαρακτηρίζει «πολύπλοκο».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., τυχόν αποτυχία επίτευξης συμφωνίας «θα διαιώνιζε, χωρίς οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης, την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας».

Η Συγγρού επισημαίνει ωστόσο ότι μόνο η συμφωνία δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι απαιτείται αποτελεσματική εφαρμογή της.

Η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι το κείμενο που συμφωνήθηκε είναι πολύπλοκο και ασαφές.Αυτό δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Πρώτον, θα είναι εφαρμόσιμο στην πράξη; Δεύτερον, εάν είναι, θα φέρει τα αποτελέσματα που επειγόντως χρειάζεται η χώρα;», διερωτάται η Ν.Δ.

Καταλήγοντας, εκτιμά ότι μέχρι να απαντηθούν έμπρακτα τα ερωτήματα αυτά, η Ελλάδα θα παραμένει με κλειστά σύνορα στον Βορρά και δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.