Skip to main content

ΝΔ: Τεράστιες οι ευθύνες του Τόσκα για την κατάσταση ανομίας

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έχουν αποδεδειγμένα θέσει σε αμφισβήτηση την τήρηση του νόμου, λέει η ΝΔ.

Για «τεράστιες ευθύνες» του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε ό,τι αφορά την κατάσταση ανομίας και την έξαρση της εγκληματικότητας κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επικρίνει τον κ. Τόσκα για το γεγονός ότι «για τρίτη συνεχόμενη Πέμπτη εφευρίσκει προφάσεις για να μην προσέλθει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων των Εξαρχείων για την έξαρση των φαινομένων ανομίας στην περιοχή τους».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μετά και την απαράδεκτη απόπειρά του να δικαιολογήσει τον Ρουβίκωνα, την ώρα που μέλη του εισβάλλουν στο ΣτΕ, με στόχο να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, και απειλούν ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να γνωρίζει ότι θα επιμένουμε μέχρι να λάβουμε πειστικές απαντήσεις» επισημαίνει ο βουλευτής.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Χαρακόπουλος, «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έχουν αποδεδειγμένα θέσει σε αμφισβήτηση την τήρηση του νόμου και της τάξης». «Αντί, λοιπόν, να καταφεύγουν σε αήθεις κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις βίας, όπως εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ας σταματήσουν να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και ας φροντίσουν, επιτέλους, να αποκαταστήσουν άμεσα τον νόμο και την τάξη στη χώρα» τονίζει.