Skip to main content

ΝΔ: Σκουπίζουν τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ - Θυμίζουν μέρες 2015

Σε ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές, κ.κ. Βρούτσης και Καράογλου τονίζουν ότι πιθανόν επικρατούν δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμοί.

Αναιτιολόγητη ενέργεια που θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα-Βαρουφάκη, χαρακτηρίζουν το αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ να μεταφερθούν τα χρηματικά διαθέσιμα του οργανισμού, ύψους 65 εκ. ευρώ, σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των δύο βουλευτών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια.

Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιμετωπίζει τον ΟΑΕΔ σαν χρηματοπιστωτικό Οργανισμό. Δείχνει έτσι πως, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, είτε επικρατούν δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμοί…

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα – Βαρουφάκη».