Skip to main content

Οδηγία ΝΔ: Προσοχή στις παγίδες και τα... συλλαλητήρια για το σκοπιανό

Τηλεφωνήματα από την ηγεσία του κομματικού μηχανισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από άγνωστους για το σκ

Να προφυλάξει τα στελέχη της σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα από... απρόοπτα επιχειρεί τις τελευταίες δυο μέρες η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με το σκοπιανό, τόσο κεντρικά από την Αθήνα, όσο κι από τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά λόγω του επικείμενου συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 (δείτε εδώ), το οποίο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από ποιον διοργανώνεται, τα κεντρικά στελέχη του κόμματος συστήνουν σε όλα τα μέλη να αποφεύγουν να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες για τις οποίες υπάρχει σχετική άγνοια, είναι απρόσωπες, δε γνωρίζει κανείς τους διοργανωτές τους και είναι χωρίς ονοματεπώνυμα.

Χτες ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, ερωτηθείς από πρόεδρο ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης, τον συμβούλευσε να αποφύγει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία για το σκοπιανό, εάν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος τη διοργανώνει, ποιος την υποκινεί και τι σκοπιμότητες πιθανώς να κρύβονται από πίσω.

Η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βίκυ Ευταξά, έκανε ανάλογα τηλεφωνήματα και στους άλλους τρεις προέδρους των ΝΟΔΕ, ώστε να ενημερώσουν και τα άλλα στελέχη και μέλη «για την προστασία τους και την προστασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Θέση της ΝΔ είναι ότι η όποια συμμετοχή σε πρωτοβουλίες όπως το συλλαλητήριο θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική, φοβούμενη πιθανή συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, διοργάνωση από ακραία στοιχεία ή ακόμη και προβοκάτσια. Ως προς το συλλαλητήριο, στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη έλεγαν στη Voria.gr ότι «κανείς δε γνωρίζει ποιος ή ποιοι είναι πίσω από το συλλαλητήριο. Καλό είναι να το μάθουμε, για να αποφασίσουμε εάν θα συμμετάσχουμε ή όχι. Δεν μπορεί να πούμε 'ναι' ή 'όχι' σε ένα συλλαλητήριο έτσι απλά χωρίς γνώση των στοιχείων. Καλώς και σπεύδει το κόμμα να προστατεύσει στελέχη και μέλη. Ξέρει κάποιος ποιοι θα είναι ομιλητές ή στην εξέδρα του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου; Αν κάποια στιγμή δηλαδή εμφανιστεί εκεί ως ομιλητής ο κ. Μιχαλολιάκος τι κάνουν τα στελέχη της ΝΔ; Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και οι μέρες είναι πολύ πονηρές».

Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης με τους οποίους επικοινώνησε η Voria.gr τόνιζαν ότι συμφωνούν με την προσπάθεια προστασίας της κομματικής ηγεσίας και δήλωναν πρόθυμοι εάν και εφόσον διαπιστωθούν οι αγαθές προθέσεις και τα πρόσωπα πίσω από τις όποιες πρωτοβουλίες για το σκοπιανό να συμμετάσχουν σε αυτές. Σε καμιά όμως περίπτωση να παγιδευτούν από αγνώστους...