Skip to main content

ΝΔ: Πρόεδρος ενός χρόνου –και βλέπουμε- ο Μεϊμαράκης

Στην Πολιτική Επιτροπή της Παρασκευής αναμένεται να αποφασιστεί η παραμονή του β.Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι το συνέδριο του Ιουλίου του 2016.

Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως «προσωρινό» πρόεδρο αναμένεται να πορευτεί για τον υπόλοιπο ένα χρόνο η ΝΔ. Τα στελέχη του κόμματος φέρονται αποφασισμένα να μην μπουν στη βάσανο της εκλογής νέου προέδρου μέχρι το συνέδριο της ΝΔ, που θα γίνει τον Ιούλιο του 2016.

Σχετική απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβουν τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή.

Η ιδέα έχει ωριμάσει και η «πίστη» Μεϊμαράκη στο κόμμα, όπως και η συνέπειά του στις αρχές της ΝΔ διαχρονικά αποτελεί το σημαντικότερο εχέγγυο για πολλά «γαλάζια» στελέχη.

Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκου, χτες στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Νομού Θεσσαλονίκης ότι «η ΝΔ έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης θα κάνουμε το παν για να βοηθήσουμε στη σωτηρία της πατρίδας μας».

Ανάλογη ζύμωση έγινε χτες και στη συνεδρίαση της Διοικούσας, ενώ δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις που είχαν κάνει στη Voria.gr στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ότι «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Μάλιστα, στη ΝΔ συνειδητοποιούν ότι η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό και η αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού για το αν και πότε θα πάει σε εκλογές, δεν επιτρέπουν εσωστρεφείς διαδικασίες στο εξής. Συνεπώς, θεωρούν οι περισσότεροι ότι δεν μπορεί την ώρα που η χώρα δεν έχει υπογράψει την τελική συμφωνία με τους εταίρους (και δεν πρόκειται να το κάνει πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπει σε μια διαδικασία εσωτερικής αντιπαράθεσης, όσο «φιλική» κι αν είναι αυτή.

Σε συνομιλίες τους «γαλάζια» στελέχη τόνιζαν ότι η επιλογή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος δε συνιστά επ' ουδενί και παραδοχή ήττας στις επόμενες εκλογές. Με τον πολιτικό χρόνο να είναι εξαιρετικά πυκνός και με τους «πρωταγωνιστές» να είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ –εκτιμούν- μόνο εκλογικά κέρδη μπορεί να έχει κι όχι νέες απώλειες, όπως υπολογίζουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.