Skip to main content

ΝΔ: Ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας

«Η διαχείριση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ», αναφέρει.

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής».

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας», σημειώνει.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε».

«Η διαχείριση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ», συμπληρώνει.

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντισταθμίσει τα παραπάνω με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών.

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας, συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας», καταλήγει η Ν.Δ. και προαναγγέλλει ότι σύντομα θα παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό.