Skip to main content

ΝΔ: Ολέθριες οι συνέπειες από αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Ολέθριες συνέπειες από την προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, διακρίνει στον ορίζοντα ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας.

Ολέθριες συνέπειες από την προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, διακρίνει στον ορίζοντα ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, μετά από επίκαιρη ερώτηση σήμερα στη Βουλή.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, ο ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, όπως και την επιβολή νέων και πρόσθετων φόρων στον Τουρισμό, στην εστίαση και στα καταστήματα των νησιών.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Κόνσολα, η τοπική οικονομία θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα, το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων θα εκτοξευθεί στα ύψη μαζί με τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

«Η ανταγωνιστικότητα και η δυναμική του Τουρισμού μας θα μειωθούν, το τουριστικό μας προϊόν θα γίνει πιο ακριβό και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότεροι επισκέπτες, πτώση των εσόδων, λουκέτα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αύξηση του αριθμού των ανέργων», συμπληρώνει.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, τα νησιά θα πληρώσουν πολύ ακριβά «τους αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης, τη διαλυτική ασάφεια και τη διάψευση των ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε».

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μόνο οικονομικές και κοινωνικές, θα έχουν εθνικό και γεωπολιτικό αντίκτυπο.