Skip to main content

ΝΔ: Ο Τσίπρας θα μπορούσε γυρνώντας από τις ΗΠΑ να φέρει επενδύσεις

Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κλέψει όλη την ατζέντα, αν είναι για το καλό της χώρας κι ας μείνουμε αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορούν, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να "κόψει" το θέμα για τα αναδρομικά των βουλευτών, μπορεί να κινηθεί νομοθετικά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως «η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά των βουλευτών, ενώ το επιτρέπει ο δικός τους νόμος, ο νόμος Κατρούγκαλου».

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφής για τα αναδρομικά. «Στο παρελθόν, το 2011 ή ’12, είχε ξανατεθεί το θέμα και τότε η ΝΔ με πρόεδρο τον κ. Σαμαρά, ήταν το ίδιο σαφής», τόνισε.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Καλά έκανε και πήγε ο κ. Τσίπρας στις ΗΠΑ, ξεχνώντας όσα είπε στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν για τον Τραμπ. Θα μπορούσε όμως γυρνώντας, να φέρει επενδύσεις, ή έστω συγκεκριμένες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας αναβαθμίζει τα F16, κι εμείς λέμε ότι είναι αναγκαία η αναβάθμισή τους, αλλά δεν πήρε τίποτα σε αντάλλαγμα και χωρίς να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, γιατί ο Ερντογάν δεν έπαιξε καλά τα χαρτιά του».

«Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε από τις ΗΠΑ, χωρίς να αλλάξει άποψη για την ψήφο της ομογένειας, τους είπε μόνο καλά λόγια χωρίς αντίκρισμα. Η ΝΔ θα επανακαταθέσει σήμερα την πρόταση νόμου για την ψήφο της ομογένειας», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

«Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κλέψει όλη την ατζέντα, αν είναι για το καλό της χώρας κι ας μείνουμε αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορούν, δεν είναι στο DNA τους. Δείτε τι έγινε με τις επενδύσεις... Κάθε κόμμα έχει τα όριά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πιστεύει. Είναι σα να ζητάς από πρόβατο να γαβγίσει, δεν μπορεί», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.