Skip to main content

ΝΔ: Ο Τόσκας προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντά στις επικρίσεις του υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

«Η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης», «μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», «η προσπάθεια της Ν.Δ., και φαίνεται και από τις συνεντεύξεις του Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό, είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση» υποστηρίζει ο κ. Τόσκας.

Προσθέτει ότι η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης».

«Όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση και εγώ υπουργός, ασυδοσία στην αστυνομία δεν θα υπάρχει» υπογραμμίζει.

«Ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας σε συνέντευξη του στην κομματική "Αυγή" προκαλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» απάντησε η Ν.Δ., καλώντας τον «να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητα του, να σταματήσει το διάλογο με τις "συλλογικότητες" και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς».

«Αντί να τους σχολιάζει, ας συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους καθώς είναι γνωστό ότι καθημερινά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταλήγοντας σημειώνει πως η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα της την ασφάλεια των πολιτών γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα, θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

«Αυτό ζητά η κοινωνία από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η υπεύθυνη αποστολή της και ο κ. Τόσκας είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί όσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται σε αυτό το Υπουργείο»