Skip to main content

ΝΔ: Ο ΥΠΟΙΚ ομολογεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς

Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Για ομολογία αποτυχίας από τον υπουργό Οικονομικών κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

«Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι, με την πολιτική της, η κυβέρνηση Τσίπρα διέλυσε την μεσαία τάξη. Ομολογεί ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ομολογεί ότι έκαναν λάθη στις εκτιμήσεις τους» αναφέρει η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή τους.

«Στην πραγματικότητα, ομολογεί ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και απέτυχε παταγωδώς, με βαριές συνέπειες για όλους τους Έλληνες», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταλήξει: «Ας πάψουν, λοιπόν, να κρατούν αιχμάλωτη τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Τσακαλώτος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπάρχει πρόβλημα με τους φόρους; Υπάρχει. Έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα; Τα έχουμε ζορίσει, γιατί είχαμε αναλάβει δέσμευση για τα φτωχότερα στρώματα», παραδέχθηκε ο κ Τσακαλώτος, ενώ πρόσθεσε ότι «κάναμε λάθος στην πρόβλεψη πόσο γρήγορα μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».