Skip to main content

ΝΔ: Καθυστερήσεις και ολιγωρίες στον κυβερνητικό χειρισμό του ΕΣΠΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Δήμας, τόνισε ότι σε μια εποχή έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Σκληρή κριτική κατά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Χρίστος Δήμας αναφορικά με τον κυβερνητικό χειρισμό του ΕΣΠΑ.

«Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι: ανικανότητα, καθυστερήσεις και ολιγωρίες», δήλωσε ο κ. Δήμας.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εκτροχιάσει κάθε προγραμματισμό, στερώντας από την αγορά σημαντικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας σημείωσε:

- Σύμφωνα με την έκδοση «Οδηγός Επιχειρηματικότητας, Χρηματοδοτικά Εργαλεία- ΕΣΠΑ» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχε προγραμματιστεί η έναρξη 17 συνολικά δράσεων.

- Για το ίδιο διάστημα είχε προγραμματιστεί, αλλά δεν έχει προχωρήσει, ο δεύτερος κύκλος άλλων 3 δράσεων.

- Παράλληλα, έχουν ανακοινώσει ότι, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, "θα" προκηρυχθούν επιπλέον άλλες 3 δράσεις.

«Είναι θλιβερό ότι μέχρι σήμερα μόλις 1 ανάμεσα στις 23 δράσεις έχει προκηρυχθεί. Σε μια εποχή έντονης έλλειψης ρευστότητας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αποδεικνύεται ανίκανη να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της και να προωθήσει εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με την ανικανότητά της ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας και την επισφάλεια σε χιλιάδες θέσεις εργασίας», συνέχισε ο κ. Δήμας και κατέληξε λέγοντας: «Η ελληνική οικονομία, όμως, χρειάζεται άμεσα ένα αναπτυξιακό σοκ, μια κεφαλαιακή ώθηση, προκειμένου να επανεκκινήσει και να δημιουργήσει αναπτυξιακές προοπτικές. Κάθε ελπίδα, όμως, προσκρούει στην ανικανότητα των κυβερνώντων.