Skip to main content

ΝΔ: Η Τουρκία επιμένει στη λογική της έντασης στο Αιγαίο

Επιμένει στην παράνομη και ριψοκίνδυνη πρακτική των παραβάσεων, παραβιάσεων και των προκλητικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι απειλές της Τουρκίας δημιουργούν αστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου, υποστηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Δυστυχώς, η Τουρκία επιμένει στη λογική της έντασης. Επιμένει στην παράνομη και ριψοκίνδυνη πρακτική των παραβάσεων, παραβιάσεων και των προκλητικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς περί δήθεν "γκρίζων ζωνών", καθώς και με τις απειλές κατά Κράτους - μέλους της Ε.Ε. και συμμάχου της στο ΝΑΤΟ, καθιστούν τη Τουρκία παράγοντα αστάθειας για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο τομεάρχης της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει σταθερές θέσεις θεμελιωμένες στο Διεθνές Δίκαιο, στο Δίκαιο της Θάλασσας και στις Διεθνείς Συνθήκες. Μένει με αποφασιστικότητα αμετακίνητη σε αυτές. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παρασυρθεί στα παιχνίδια κλιμάκωσης της Τουρκίας».