Skip to main content

ΝΔ: Η στάση Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης

Για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά (ακόμα και αυτό της πρότασης μομφής) αναφορικά με τον τρόπο που θα κλιμακώσει την πολιτική της επίθεση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού, Πάνο Καμμένο, αφήνει η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, έκανε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αναρωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον εμπιστεύεται ως υπουργό Άμυνας της χώρας.

"Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας υπουργός Εθνικής Αμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες Φορολογούμενοι. Στη θέση δηλαδή του οφειλόμενου σεβασμού στους νόμους, τους κανονισμούς αλλά και στα ίδια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Έλληνες πολίτες, έχει μπει η αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά", επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το capital.gr, υπενθύμισε πως δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την ανάρτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της περιλάλητης πλέον γραβάτας. "Μετέφερε για άλλη μια φορά την χυδαιότητα στο διαδίκτυο. Δε βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και ενέπλεξε ακόμη και το ανήλικο παιδί του. Κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε πολλά άλλα. Δε θα το κάνουμε σήμερα. Σε κάθε περίπτωση η στάση του είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως υπουργό Άμυνας της χώρας;", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ερωτηθείς, δε, εάν η οδός Πειραιώς εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής, ο Βασίλης Κικίλιας ήταν λακωνικός. "Για το θέμα αυτό, ας μείνουμε ως εδώ για σήμερα".
 
Πέρα από το ζήτημα Καμμένου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σταθερά σε στρατηγική αποδόμησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. "Επιχείρησε χθες να τονώσει τον εαυτό του και το ηθικό των υπουργών του. Προσπαθεί συστηματικά να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό μας ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο 4ο Μνημόνιο έως το 2022. Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος, δε φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων. Γιατί τα χθεσινά του λόγια, δεν πείθουν κανέναν.

Απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζει η κοινή γνώμη: Ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία", ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Με οξείς τόνους επιτέθηκε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και για την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και ενδεικτική των συνεπειών που έχουν "οι ιδεοληπτικές, παρωχημένες αντιλήψεις" της κυβέρνησης για την Παιδεία.

"Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους. Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο Υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο. Δε μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια. Επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση ξαναφέρνει μια επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας", σημείωσε. Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η θέση της οδού Πειραιώς είναι ξεκάθαρη. "Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων", ανέφερε.