Skip to main content

ΝΔ για τη συγκέντρωση οδηγών ταξί: Να λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός

H Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά υποστηρίζουν την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σε σχέση με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία του κόμματος, εξέδωσε η ΝΔ.

«H Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά υποστηρίζουν την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού. Έναν ανταγωνισμό, όμως, που θα εκφράζεται μέσα σε ένα γενικώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο, με πλήρη σεβασμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Μόνο μέσα από ένα αμιγώς κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, προς το συμφέρον όλων των πολιτών. Αυτή, άλλωστε, είναι και η πολιτική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, οι οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν για δηλώσεις στελεχών του κόμματος υπέρ της λειτουργίας της πλατφόρμας Uber στην Ελλάδα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες, να κάνουν «κούρσες» με τα αυτοκίνητά τους.