Skip to main content

ΝΔ:Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να πάνε στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό με τους χειρισμούς του, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να κατέβουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό που προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις για τις 6 Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία ούτε κινητοποιεί, ούτε εμποδίζει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ίδιος σημείωσε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό με τους χειρισμούς του, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υφίσταται σήμερα τις συνέπειες για τους ελιγμούς που επιχείρησε με στόχο να διχάσει την Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι με βάση την έως τώρα ενημέρωση «δεν πάμε για ικανοποιητική συμφωνία», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι καν σαφές εάν οδεύουμε προς κάποια σύγκλιση με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

Διευκρίνισε πάντως ότι η οριστική στάση της ΝΔ θα διαμορφωθεί αφότου εξεταστεί η όποια πρόταση καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αποδέχτηκε την πρόταση των Σκοπίων για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», την οποία και έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, παρά το γεγονός ότι – όπως είπε – αποτελεί ξεκάθαρη έκφανση αλυτρωτισμού.