Skip to main content

ΝΔ για Κύπρο: Συμμαχική παρέμβαση για απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων

Όπως είπε ο Γ. Κουμουτσάκος, στη διαδικασία παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες, προκειμένου να επιτευχθεί λύση λειτουργική και άρα βιώσιμη

Την ανάγκη να αποτελέσει η Γενεύη σημαντικό σταθμό στον δρόμο για την επανένωση της Κύπρου, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των εταίρων και συμμάχων για την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κουμουτσάκος αναγνωρίζει ότι υπάρχει θετική δυναμική στη διαδικασία, «αλλά παραμένουν σοβαρές εκκρεμότητες, προκειμένου να επιτευχθεί λύση λειτουργική και άρα βιώσιμη».

Επαναλαμβάνει τη στήριξη της ΝΔ στην προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και καλεί την Τουρκία να συμβάλει, αποσύροντας κατοχικές δυνάμεις, εγκαταλείποντας επεμβατικές αξιώσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένουμε ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των εταίρων και συμμάχων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της οποίας είναι η Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει.