Skip to main content

ΝΔ για ύφεση: Σέρνουν την οικονομία και την κοινωνία στο τέλμα

Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα, η χώρα παραμένει σε ύφεση, υπογραμμίζει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα αναθεωρημένα προς το δυσμενέστερο στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και επισημαίνει ότι η οικονομία επέστρεψε το 2015 και παρέμεινε το 2016 σε ύφεση.
 
«Ακόμη το Α.Ε.Π. δεν έχει φτάσει εκεί που ήταν το 2014», ξεκαθαρίζει και σπεύδει να προσθέσει: «Μάλιστα, το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η μεταβολή του Α.Ε.Π. παρουσιάζει σημαντικό αρνητικό πρόσημο τόσο έναντι του προηγούμενου τριμήνου όσο και έναντι του αντίστοιχου του 2015, καθιστώντας αυτό το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998».
 
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ, εξηγώντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία.
 
«Δεν έχει όμως ούτε την ικανότητα, ούτε το σχέδιο, ούτε τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», διευκρινίζει.
 
Αντιθέτως, καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας, με την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες που την χαρακτηρίζουν, «σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα».