Skip to main content

ΝΔ: Ερώτηση για τη μη αξιοποίηση κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα

Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει, αναφέρουν βουλευτές της ΝΔ.

Ερώτηση για τη μη αξιοποίηση από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει, εγκεκριμένων ευρωπαϊκών πόρων ύψους 76 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα κατέθεσαν σήμερα επτά βουλευτές της ΝΔ.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ, τα χρήματα αυτά τα «είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική και οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και που διοχέτευσε τα συγκεκριμένα κονδύλια».

Μάλιστα, όπως τονίζουν, τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ.

«Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν τις περιοχές που επλήγησαν αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει», υπογραμμίζουν.
 
Οι βουλευτές «παραθέτουν μάλιστα αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας».
 
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση στα εξής ερωτήματα:
 
- Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

- Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και  αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

- Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας κύριοι Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.