Skip to main content

ΝΔ: Επιχειρηματίες ευνοούνται από τις χριστουγεννιάτικες τροπολογίες

Σύμφωνα με την Πειραιώς, οι τροπολογίες διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Να αποσύρει τις «χριστουγεννιάτικες» τροπολογίες που ενέταξε σε «άσχετο» νομοσχέδιο καλεί την κυβέρνηση η ΝΔ, κτηγορώντας την για φωτογραφικές διατάξεις.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Ελληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να 'ναι Άγιος Βασίλης».

Σημειώνεται ότι η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την θεραπεία  ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής που ψηφίζεται αύριο.

Σύμφωνα με παρέμβαση του βουλευτή της Δημοκρατικης Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην επιτροπή Οικονομικών που επεξεργάζεται άλλο νομοσχέδιο, η τροπολογία καταργεί πρόστιμα για  «μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έχουν μεγάλες προσαυξήσεις».