Skip to main content

ΝΔ εναντίον Τσίπρα: Να έλεγε ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

Δηκτικό σχόλιο εναντίον των χειρισμών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Τούρκο ομόλογο του, μετά και τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια, καυτηριάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, πηγές της Πειραιώς εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο αλλά επισημαίνουν ότι θα περίμεναν από τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει στον Μπιναλί Γιλντιρίμ κάτι αυτονόητο: «Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά».

«Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.