Skip to main content

ΝΔ: Διπλά εξοργιστική η Χριστοδουλοπούλου, χλευάζει τους νησιώτες

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός «συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της»

Για «προσβολή» των Ελλήνων και ειδικά των νησιωτών κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας δηλώσεις της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, περί πλουτισμού των νησιών από τους πρόσφυγες.

Μιλώντας χθες στο thepressproject.gr η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα νησιά «πλουτίσαν από τους πρόσφυγες». Όπως είπε, «οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά και κάνουν έναν τζίρο απίστευτο στην αγορά των νησιών, συν αυτά τα παράνομα όπου έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του κ,. Μηταράκη, ο οποίος και κατηγόρησε την κ. Χριστοδουλοπούλου ότι «συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της».

Ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε μάλιστα τις επίμαχες δηλώσεις «διπλά εξοργιστικές» καθώς, όπως είπε, «όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι νησιώτες που η πρώην υπουργός χλευάζει δίνουν ουσιαστικά μόνοι τους τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Δυστυχώς, συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ, «η πρώην υπουργός με τη χθεσινή της εμφάνιση υπέπεσε και σε ένα ακόμη ολίσθημα: φρόντισε να αμνηστεύσει την Τουρκία ισχυριζόμενη ότι συνεργάζεται απόλυτα με τις ελληνικές αρχές και συμβάλλει έμπρακτα στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών».

«Από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι η στάση του κ. Τσίπρα και των υπουργών του στο μεταναστευτικό ήταν και συνεχίζει να είναι παντελώς ανεύθυνη και εγκληματική», κατέληξε.