Skip to main content

ΝΔ: Γιατί εξαφανίστηκε ο Χουλιαράκης από το EuroWorking Group;

O κ. Χουλιαράκης αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση (EuroWorking Group) αποφασίζει να εξαφανιστεί, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΝΔ, με αφορμή τη μη εκπροσώπηση της χώρας στο EuroWorking Group από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Συγκεκριμένα, παρατηρεί ότι ο κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση αποφασίζει να εξαφανιστεί και διερωτάται: «Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;».

«Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η κυβέρνηση ”περί άλλα τυρβάζει”», συμπληρώνει η Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει, «η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα. Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί ότι στο σημερινό EuroWorking Group θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ πηγές αναφέρουν ότι η μη παρουσία Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες, συνιστά ένδειξη χαμηλών προσδοκιών της κυβέρνησης από τη συνεδρίαση.

Ο κ. Χουλιαράκης θα αντικατασταθεί από τον στενό συνεργάτη και σύμβουλό του, Παναγιώτη Νικολαϊδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα παραστεί το απόγευμα στο London School of Economics (LSΕ) στο Λονδίνο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η αντικατάσταση έγινε με την έγκριση του επικεφαλής του EWG, Τόμας Βίζερ, καθώς και ότι αυτό έχει γίνει ξανά στο παρελθόν.