Skip to main content

Πέντε βήματα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ μέχρι το τέλος του 2017

Κοπή πίτας από τον Σύλλογο Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης. Μήνυμα για συνεργασία με στόχο την ανάπυξη του λιμανιού της πόλης.

Την συνεργασία όλων των χρηστών του λιμανιού σε μία χρονιά αλλαγών για τον ΟΛΘ, ζήτησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Καμπάκης, στην εκδήλωση τους κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Οι απόψεις μπορούν να διαφέρουν, είπε, αλλά ο σκοπός είναι κοινός, το καλό του λιμανιού.

Στην εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Κώστας Μέλλιος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Μακρής αναφέρθηκε στα πέντε κρίσιμα βήματα που θα οδηγήσουν, εάν δεν υπάρξουν ανατροπές, στην ανάδειξη παραχωρησιούχου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, η 24η Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Τέλος Απριλίου αναμένεται η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου και μετά ένα δίμηνο περίπου η υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση και η αλλαγή του καταστατικού, η κύρωση του σχετικού νόμου από τη Βουλή και τέλος, η ανάληψη της διοίκησης του λιμένα από τον παραχωρησιούχο.

Τον λόγο πήρε ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Κλιάκας , που αναφέρθηκε στην προσωρινή κάλυψη μίας θέσης πλοηγού, από το προσωπικό της Κέρκυρας καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, από τις πέντε οργανικές θέσεις του σταθμού Θεσσαλονίκης οι τρεις είναι κενές.

Η δ/ντρια του Α'Τελωνείου κ. Άννα Λεμπέση δεσμεύθηκε για την λειτουργία Υπηρεσίας Επίσκεψης Πλοίων ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια το Τελωνείο, λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό.

Στην εκδήλωση τον λόγο πήρε και η εκπρόσωπος της ΟΜΥΛΕ κ. Γουργούρη η οποία ζήτησε από όλους τους παρισταμένους εκπροσώπους φορέων να ασκήσουν πίεση ώστε στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης να εξασφαλιστούν για το λιμάνι αυτά που χρειάζεται, δηλαδή επενδύσεις, προσωπικό και αναπτυξιακό πλάνο.

Ο κ. Καμπάκης ανακοίνωσε την απόφαση του Συλλόγου να τιμήσει τρία παλαιά μέλη του και πρώην προέδρους, που για χρόνια προσέφεραν στον κλάδο και την ναυτιλιακή οικογένεια. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους κυρίους Μιχάλη Ηλιάδη, Απόστολο Οικονομίδη και Ιωάννη Κοσμάτο.