Skip to main content

Να τρέξει γρηγορότερα το κτηματολόγιο ζητεί το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του εθνικού κτηματολογίου ζήτησε η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΚΜ από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολο Αρβανίτη.
Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του εθνικού κτηματολογίου ζήτησαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ από τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κτηματολόγιο ΑΕ, Απόστολο Αρβανίτη κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησής τους.

Ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος είναι καθηγητής του Τμήματος Αγρονόμων – Τοπογράφων του ΑΠΘ, ενημέρωσε τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της εταιρίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης επεσήμανε στον συνομιλητή του τα βασικά σημεία του πορίσματος της διεπιστημονικής επιτροπής (στην οποία συμμετείχε και το ΤΕΕ) για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ολοκλήρωσης του εθνικού κτηματολογίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως η περιφερειακή οργάνωση των υπηρεσιών της Κτηματολόγιο, η ενημέρωση χωρικών μεταβολών σε περιφερειακό επίπεδο και η λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ και η εταιρεία Κτηματολόγιο αποφάσισαν τη συνδιοργάνωση σεμιναρίου, το επόμενο χρονικό διάστημα, με θέματα: την εξέλιξη του προγράμματος εθνικού κτηματολογίου και την ενημέρωση για τις χωρικές μεταβολές, τις προδιαγραφές τοπογραφικών διαγραμμάτων και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της Α’ φάσης κτηματογράφησης.