Skip to main content

Να πετάξει την ελληνική οικονομία στα σκουπίδια ετοιμάζεται η Moody΄s

Στη κατηγορία junk ετοιμάζεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος Moody’s, ο οποίος με σημερινό του τηλεγράφημα προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας και μάλι
Στη κατηγορία junk ετοιμάζεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος Moody’s, ο οποίος με σημερινό του τηλεγράφημα προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο υποβάθμισης της χώρας και μάλιστα κατά πολλές βαθμίδες ξεπερνά το 80%.

Άλλωστε, ο διεθνής οίκος πιστοληπτική αξιολόγησης είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ισχυρής υποβάθμισης από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η ειδική διάσταση της υποβάθμισης εξαρτάται από τις πιθανότητες που έχει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις που απορρέουν από το πακέτο που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά και τα επίπεδα στα οποία θα σταθεροποιηθεί το χρέος», υπογραμμίζει ο οίκος.

«Η κλίμακα του αυστηρού δημοσιονομικού προγράμματος έχει αυξήσει τον πολιτικό κίνδυνο, καθώς  ζητείται από τους Έλληνες πολίτες να αποδεχθούν πολύ απαιτητικές συνθήκες», προσθέτει.
 
Παράλληλα, ο οίκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι «η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδος και ο κίνδυνος που ενέχει διαχύθηκε και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, οδηγώντας τις αρχές της περιοχής σε συνεργασία με το ΔΝΤ να προχωρήσουν σε μέτρα και μηχανισμούς που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν εφαρμόσει».