Skip to main content

Να μη θέσει υποψηφιότητα σκέφτεται ο Βαγ. Μεϊμαράκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κούρσας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός κούρσας εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με δημοσιογράφους. «Προς το παρόν κλίνω στο "όχι" γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος» ανέφερε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Από σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει με βάση το καταστατικό του κόμματος, υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. και θα ασκεί, όπως είπε, τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή). Διευκρίνισε ακόμη ότι ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.
 
Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».