Skip to main content

Να μη συνδεθεί το προσφυγικό με την αξιολόγηση καλεί ο Βενιζέλος

Μην πάμε να κάνουμε ανταλλαγή νομίζοντας πως θα κερδίζουμε πράγματα σε σχέση με την αξιολόγηση ενώ ήδη δίνουμε ήδη πάρα πολλά, τόνισε ο Ε. Βενιζέλος.

Η πολιτική αβεβαιότητα είναι αυτή που δεν επιτρέπει να γυρίσουν οι καταθέσεις, υποστήριξε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, τάχθηκε υπέρ της ενσωμάτωσης της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εγγύηση των καταθέσεων σημειώνοντας, ότι έχει τεράστια σημασία να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εθνικής, κυρίως όμως ευρωπαϊκής, προστασίας των καταθέσεων γιατί, όπως είπε, «οι καταθέσεις είναι αυτές που στηρίζουν την πραγματική οικονομία, αυτές μπορούν να μετατραπούν σε δάνεια, αυτές μπορεί να μετατραπούν μέσω του μηχανισμού του λογιστικού χρήματος σε αίμα για την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε «γεφύρι της 'Αρτας» την αξιολόγηση και απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση, να μην συνδέσει το προσφυγικό με το θέμα της αξιολόγησης.

«Μην πάμε να κάνουμε δήθεν ανταλλαγή, όπου εμείς θα νομίζουμε ότι κάτι παίρνουμε σε σχέση με την αξιολόγηση, το ασφαλιστικό και το χρέος, και θα δίνουμε, ενώ δίνουμε ήδη πάρα πολλά σε άλλους τομείς» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, ανθρωπισμός και επιτέλους οργάνωση και λειτουργία των αναγκαίων υποδομών με πρώτο θέμα τα απροστάτευτα και ασυνόδευτα παιδιά που είναι τα μεγάλα θύματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού».