Skip to main content

Μπουτάρης: Να μη γίνει δεύτερο «Λαδάδικο» η Πλατεία Χρηματιστηρίου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε πως «οι αναπλάσεις δεν γίνονται απλώς για να αλλάξει ένας δρόμος, αλλά για να αναβαθμιστεί η περιοχή που επηρεάζει»

Στην περιοχή της πλατείας Χρηματιστηρίου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, όπου οι εργασίες ανάπλασης αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε πως «οι αναπλάσεις δεν γίνονται απλώς για να αλλάξει ένας δρόμος, αλλά για να αναβαθμιστεί η περιοχή που επηρεάζει».

«Αυτό που επιθυμούμε εμείς, μέσω των αναπλάσεων, είναι να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρηματίες και νέους», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα κτήρια που έχουν εγκαταλειφθεί μπορούν σε βάθος χρόνου να κατοικηθούν ή να χρησιμοποιηθούν ως εργαστήρια, «προκειμένου η περιοχή να γίνει και πάλι γειτονιά αξιαγάπητη, κι όχι ένα δεύτερο... Λαδάδικο». «Έχουμε ωραίες γειτονιές, αλλά δεν πρέπει να υπερηφανευόμαστε γι' αυτές, αφού αφορούν μόλις μία χρήση», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων, πως ο δήμος προσανατολίζεται σε εξάμηνη, τουλάχιστον, παύση χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να αποτραπεί η «πλημμύρα τραπεζοκαθισμάτων», όπως είπε.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει σειρά καινοτόμων στοιχείων, όπως εγκατάσταση ανεμιστήρων, νεροκουρτίνων και πιδάκων νερού, αλλά και υπόγειους κάδους ανακύκλωσης, παγκάκια, ζαρτινιέρες και stand ποδηλάτων.