Skip to main content

Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης

Την προηγούμενη φορά η καθυστέρηση στην αξιολόγηση «έφερε το 4ο μνημόνιο», σημείωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.

Την ανάγκη να κλείσει έγκαιρα η αξιολόγηση υπογραμμίζει ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι την προηγούμενη φορά η καθυστέρηση στην αξιολόγηση «έφερε το 4ο μνημόνιο».

«Από την κυβέρνηση μπορεί να κατατίθενται προσδοκίες για ακόμη μια φορά για επιτάχυνση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, από τη Νέα Δημοκρατία κατατίθενται ευχές γιατί αυτή τη στιγμή είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Ευχές για να κλείσει αυτή τη φορά γρήγορα η αξιολόγηση», ανέφερε ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όλος ο ελληνικός λαός θυμάται και είναι έντονα στη μνήμη του χαραγμένο, αλλά και στην τσέπη του πλέον θα το νιώσει πολύ έντονα, ότι η καθυστέρηση για 1,5 χρόνο της προηγούμενης αξιολόγησης έφερε το 4ο μνημόνιο» πρόσθεσε ο ίδιος για να συμπληρώσει: «Σε λίγους μήνες από σήμερα ξεκινάει η εφαρμογή του 4ου μνημονίου με μέτρα 1,9 δισ. για το 2018 και συνολικά 7 δισ. μέχρι το 2022. Μέτρα που ακουμπάνε στη μείωση μισθών, μέτρα που ακουμπάνε στη μείωση συντάξεων, μέτρα που ακουμπάνε στην πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και μέτρα που φέρνουν τις ολέθριες εξοντωτικές εισφορές, που είναι το πιο σκληρό μέτρο που υπονομεύει την οικονομία και το μέλλον της νέας γενιάς του τόπου μας».

Ο κ. Βρούτσηςαναφέρθηκε και στα ζητήματα που άπτονται της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας όπως το θέμα της απλούστευσης της εργατικής νομοθεσίας και του συνδικαλιστικού νόμου. «Είναι δύο ζητήματα τα οποία είναι καταρχάς πολύ θετικά για τους εργαζόμενους και την αγορά εργασίας και πρέπει να κλείσουν» παρατήρησε, σημειώνοντας ωστόσο πως «το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αντιδρούσε λυσσαλέα» στα θέματα αυτά «για να μην τα κλείσουμε».

Για το θέμα της απλούστευσης της εργατικής νομοθεσίας, ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ξεκίνησε επί των ημερών μου και λίγο πριν ολοκληρωθεί εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σταμάτησε». Όπως επισήμανε πρόκειται για ένα θέμα «άκρως ευεργετικό για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και για την ελληνική οικονομία», διότι «απλοποιεί κανόνες και συσσωρευμένες χιλιάδες αποφάσεις και νόμους και νόμους και θα υπάρχει πλέον ένα απλό εργατικό δίκαιο, συγκεκριμένο το οποίο θα εξυπηρετήσει όλους».

Αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο ο κ. Βρούτσης επισήμανε την αναγκαιότητα «να εκσυγχρονιστεί με τις νέες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες και συνθήκες». «Η θέση μου και η θέση της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά λέει ότι ο συνδικαλιστικός νόμος είναι η αντηρίδα για τη Δημοκρατία. Αλλά έχει κλείσει ένα σημαντικό κύκλο. Πρέπει να εκσυγχρονιστεί με τις νέες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες και συνθήκες. Αυτό σημαίνει πρέπει να βελτιωθεί και να αλλάξουν από μέσα πράγματα που τον κρατάνε και τον υπονομεύουν ως νόμο, όπως υπονομεύει με τη σειρά του και το εργατικό κίνημα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δημοσκοπήσεις για την αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος» είπε ο κ. Βρούτσης για να συμπληρώσει: «Πρέπει να καταργηθούν προνόμια συνδικαλιστών και πρέπει να αλλάξει εκείνο το οποίο υπονομεύει το κομμάτι της απόφασης για απεργία. Το 50% συν 1.Θυμίζω ότι όταν το φέρναμε εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε και έλεγε το περίφημο ότι αυτό θα σταματήσει τη δυνατότητα για απεργία. Αντίθετα θα δίνεται η δυνατότητα για απεργία. Να θυμίσω επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το ζήτημα έκανε πορείες μαζί με τους συνδικαλιστές με πανό έξω από τη Βουλή ώστε να μην αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος. Ωστόσο εμείς λέμε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί θα τον ψηφίσουμε αρκεί να τον φέρει στη Βουλή».

Κάλεσε τέλος τον ΣΥΡΙΖΑ να πει γι' αυτά τα ζητήματα «την αλήθεια στον ελληνικό λαό» και «να ζητήσει επιτέλους μία συγγνώμη όπως οφείλει».