Skip to main content

Να κατεβάσει τους τόνους ζήτησε από τον Μπουτάρη ο πρωθυπουργός

Στη διαμάχη Μπουτάρη- Άνθιμου παρενέβη ο Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας από τον υποψήφιο δήμαρχο να χαμηλώσει τους τόνους, για να εκτονωθεί η άγρια κόντρα των δύο ανδρών.
Της Χρύσας Κυριακού


Να χαμηλώσει τους τόνους ζήτησε από τον Γ. Μπουτάρη ο πρωθυπουργός όσον αφορά στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου. Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τον Άνθιμο «μουτζαχεντίν». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος φανερά ενοχλημένος αμέσως μετά τη σημερινή δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου εξέφρασε τα παράπονά του στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με παρευρισκομένους στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απέφυγε να δώσει το χέρι του στον κ. Μπουτάρη όταν ο υποψήφιος δήμαρχος τον πλησίασε για να τον χαιρετήσει διαμηνύοντάς του ότι αν δεν σταματήσει την εναντίον του κριτική και δεν ανακαλέσει τα όσα έχει πει εναντίον του δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι τιμά την εκκλησία.

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης προχώρησε  σε νέα δήλωση. «Να μας πει αν εκλέγει δήμαρχο Θεσσαλονίκης ή ο ίδιος ή ο λαός της πόλης. Όταν είσαι οικοδεσπότης στο οίκο του Θεού οι απειλές δεν έχουν θέση», τόνισε.