Skip to main content

ΝΑ Ευρώπη: Σχέδιο δράσης για την έξοδο από την κρίση

Περιφερειακό σχέδιο δράσης, το οποίο θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα των οικονομιών, προωθούν οκτώ χώρες της Νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.
Περιφερειακό σχέδιο δράσης, το οποίο θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα των οικονομιών και θα δώσει ώθηση στην πορεία μετάβασής τους στο καθεστώς της ελεύθερης οικονομίας, προωθούν οι υπουργοί Οικονομικών οκτώ χωρών της Νοτιοανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, τονίζεται πως οι υπουργοί Οικονομικών και εκπρόσωποί τους από την Αλβανία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και το Κόσοβο κατέστησαν σαφή την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας για την έξοδο από το τέλμα της οικονομικής κρίσης.

«Το σχέδιο δράσης που υιοθετήθηκε από τους υπουργούς θα αντιμετωπίσει τις άμεσες επιπτώσεις της κρίσης και θα βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, το οποίο είναι σημαντικό για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, αρμόδιος για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, Φιλίπ λε Ουερού.

Όπως τόνισε ο κ. Ουερού, το σχέδιο δράσης «θα βοηθήσει τις οικονομίες των χωρών να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά προβλεπόμενα».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ