Skip to main content

Ν. Κορέα: Η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα μπορεί να γίνει απρόβλεπτη

Ο Μουν Τζει-ιν πρόσθεσε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο έγινε περισσότερο πολύπλοκη, εξαιτίας των προκλήσεων της Βόρειας Κορέας, τόνισε στον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, στη συζήτηση που είχαν στο περιθώριο των εργασιών οικονομικής διάσκεψης στο Βλαδιβοστόκ, στα ανατολικά της Ρωσίας .

Ο Μουν Τζει-ιν πρόσθεσε ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα δεν επιδείξει αυτοσυγκράτηση από τις προκλητικές ενέργειές της.

Από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος θέλει η Βόρεια Κορέα να καταλάβει ότι δεν θα έχει "ένα λαμπρό μέλλον" στην περίπτωση που συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.

Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να συζητήσει την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα χωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα μαζί τους στο Βλαδιβοστόκ.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι συμφώνησαν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η Κίνα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές της δοκιμές.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κας Μέι, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεργαστεί και με Ευρωπαίους ηγέτες για περαιτέρω μέτρα που η ΕΕ μπορεί να επιβάλει για να ασκήσει πίεση στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας.

Οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας μπορεί να μην αλλάξουν τη συμπεριφορά της Πιονγκγιάνγκ αλλά θα διακόψουν τη χρηματοδότηση των πυρηνικών προγραμμάτων, δήλωσε νωρίτερα η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι.