Skip to main content

Ν. Κορέα: Δυσκολίες στην ανάθεση νευραλγικών υπουργείων

Ο νέος πρόεδρος αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση υποψηφίων υπουργών, που να είναι ηθικά καταξιωμένοι για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, τρεις εβδομάδες μετά από την εκλογή του στην προεδρία της χώρας.

Ο νέος πρόεδρος αντιμετωπίζει δυσκολία στην εύρεση υποψηφίων υπουργών, που να είναι ηθικά καταξιωμένοι για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων. Έτσι, κενές παραμένουν οι θέσεις των υπουργών, στα υπουργεία Άμυνας κι Ενοποίησης, τα οποία θεωρούνται κομβικής σημασίας με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμαστικές εκτοξεύσεις που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Η κατάσταση αναμονής που έχει προκύψει από την προσπάθεια ανεύρεσης των υποψηφίων υπουργών, προκαλεί εκνευρισμό στη νέα προεδρία της χώρας, η οποία επιδιώκει ν' αντιμετωπίσει άμεσα σοβαρά ζητήματα, όπως η διαμόρφωση του πλαισίου των σχέσεων με την Βόρεια Κορέα.