Skip to main content

Μυλόπουλος για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα: Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν σταματά ποτέ

«Ο Παύλος Φύσσας αποτελεί πλέον σύμβολο αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Την ανάγκη «αντιφασιστικής εγρήγορσης των πολιτών απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοναζισμό» επισημαίνει σε δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μυλόπουλου:

«Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος Φύσσας αποτελεί πλέον σύμβολο αγώνα κατά του φασισμού και υπέρ της δημοκρατίας.

Μας υπενθυμίζει κάθε μέρα την ανάγκη εγρήγορσης των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών, γιατί δυστυχώς οι ομοϊδεάτες των νεοναζί εγκληματιών όχι απλά συνεχίζουν την δράση τους, αλλά διεκδικούν και την ψήφο των πολιτών τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και η φυλάκιση της ηγεσίας της ήταν μια σημαντική στιγμή για το αντιφασιστικό κίνημα και τη δημοκρατία. Ο αγώνας όμως ενάντια στον φασισμό δεν σταματά ποτέ.

Δεν μπορούμε τη μέρα αυτή όμως να μην αναφερθούμε και στην εμβληματική παρουσία της Μάγδας Φύσσα, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει άοκνα στα μεγάλα αντιφασιστικά κινήματα της χώρας και συμβολίζει τη Μάνα που υπερασπίζεται και προστατεύει τους αδύναμους».