Skip to main content

Μυτιληναίος: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Endesa Hellas

Μοναδικός μέτοχος στην Endesa Hellas καθίσταται πλέον ο όμιλος Μυτιληναίος, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες σχετικά με την εξαγορά του 50,01% που κατείχε η Endesa SA.
Μοναδικός μέτοχος στην Endesa Hellas καθίσταται πλέον ο όμιλος Μυτιληναίος, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, ολοκληρώθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες σχετικά με την εξαγορά του 50,01% που κατείχε η Endesa SA.

Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε, ως είχε προκαθοριστεί, σε 140 εκατ. ευρώ και καταβάλλεται τμηματικά έως την 1η Ιουλίου 2012. Ταυτόχρονα και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η Enel Green Power, θυγατρική της Endesa S.A, εξαγόρασε 4 μονάδες ΑΠΕ του χαρτοφυλακίου της Εndesa Hellas, συνολικής ισχύος 15 MW, έναντι του τιμήματος των 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η απόκτηση του 100% της Endesa Hellas καθιστά τον όμιλο τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, με ενεργειακό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 1,2 GW από θερμικές μονάδες σε λειτουργία έως το 2011, καθώς και πάνω από 1.000 MW ΑΠΕ σε λειτουργία ή σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.