Skip to main content

Μυστική σύναξη «εμπίστων» για το ασφαλιστικό

Ήταν ίσως η πιο κρίσιμη σύσκεψη που έγινε το τελευταίο διάστημα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των «εμπίστων» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και
Ήταν ίσως η πιο κρίσιμη σύσκεψη που έγινε το τελευταίο διάστημα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των «εμπίστων» του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και των συναρμοδίων υπουργών. Αργότερα, στη σύνθεση προστέθηκαν κι όσοι έχουν την επικοινωνιακή ευθύνη του κυβερνητικού έργου. Προκειμένου να υπάρχει μια «ιδέα» για το ποιοι βρέθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας συνεδριάσεων του Μεγάρου, αρκεί να αναφερθούν τα ονόματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όλων των στελεχών που έχουν την επικοινωνιακή ευθύνη και βεβαίως του ίδιου του πρωθυπουργού.
 
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης σύσκεψης ήταν που αποφασίσθηκε να μην πραγματοποιηθεί τελικώς το υπουργικό συμβούλιο με τη θεματολογία που αρχικώς ήταν γνωστή (ασφαλιστικό - εργασιακό), αλλά να μεταφερθεί για σήμερα, αφού ζυμωθούν ακόμα περισσότερο οι όποιες αλλαγές κι εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη βελτίωση των προβλέψεων του σχετικού κειμένου. Το γεγονός ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει «κρυμμένες» προβλέψεις στο κείμενο - υπό την έννοια ότι δεν είχαν μεταφρασθεί από το αγγλικό πρωτότυπο στο ελληνικό - βάραινε την ατμόσφαιρα, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι δεν συντρέχει κανένα τέτοιο ζήτημα.