Skip to main content

Μυστικές επαφές Προβόπουλου στην Άγκυρα

Μυστική συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του διοικητή της ΤτΕ και του προέδρου του τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».
Μυστική συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του προέδρου του τουρκικού Κρατικού Συμβουλίου Τραπεζικού Ελέγχου, Τεβφίκ Μπιλγκίν, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η φημολογία περί πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική, αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας διοικητής, Γιώργος Προβόπουλος, πριν από 10 ημέρες πραγματοποίησε «κρυφή» επίσκεψη στην Άγκυρα. Η εφημερίδα γράφει πως αν και υπήρξε η πληροφορία ότι ο Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και το γενικό γραμματέα του Θησαυροφυλακίου, τελικά έγινε συνάντηση μόνο με τον Τ. Μπιλγκίν.

Το τουρκικό Κρατικό Συμβούλιο Τραπεζικού Ελέγχου είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη «εθιμοτυπική». Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, «δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και η ελληνική εφημερίδα «Το Βήμα» έγραψε ότι η «Η Φινάνσμπανκ πωλείται».

Σύμφωνα με το ελληνικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται η «Σαμπάχ», η πώληση θα γίνει λόγω της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και του γεγονότος ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους πολλά ομόλογα του δημοσίου, που έχουν χάσει την αξία τους. Ο όμιλος της Εθνικής - γράφει η τουρκική εφημερίδα, αντλώντας πληροφορίες από το ελληνικό δημοσίευμα - φημολογείται ότι σκοπεύει κατ΄ αρχάς να πουλήσει το 30% της Finansbank, προκειμένου να αντλήσει ρευστό περίπου 1,5 δισ. ευρώ.