Skip to main content

Μπράχος (ΥΠΕΞ): Νέο εθνικό πρότυπο ανάπτυξης με μοχλό την εξωστρέφεια

Ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ χαρακτήρισε σημαντική την εμβάθυνση των ελληνο-αραβικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια

Σημαντική χαρακτήρισε την εμβάθυνση των ελληνο-αραβικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, μέσω και της ανάπτυξης νέων σχημάτων διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος.

Απηυθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη της 2ης ημερίδας σε εκδήλωση «Doing Business in the Arab world» που διοργάνωσε το Ελληνο-αραβικό Επιμελητήριο, ο κ. Μπράχος ανέδειξε τις «παραδοσιακά στενές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των αραβικών κρατών» και ενθάρρυνε τους Έλληνες επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε ακόμα και στις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, στην προοπτική εξόδου από την κρίση και στην ανάγκη οικοδόμησης ενός νέου εθνικού προτύπου ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης, με βασικούς μοχλούς την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Η ημερίδα, στην οποία συμμετείχε και σημαντικός αριθμός Αράβων επιχειρηματιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γγ ΔΟΣ, είχε ευρεία συμμετοχή από Έλληνες επιχειρηματίες και ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μεγάλου αριθμού διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων (B2Bs). Ως ομιλητές συμμετείχαν οι πρέσβεις της Ιορδανίας, του Κουβέιτ, του Κατάρ, του Μαρόκου και του Σουδάν, καθώς και οι επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στην Αλγερία, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Σαουδική Αραβία και την Τυνησία.

Σκοπός της ημερίδας, όπως υπογραμμίζεται, ήταν η παρουσίαση των οικονομικών εξελίξεων και των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών σε αραβικά κράτη και η δικτύωση μεταξύ Ελλήνων και Αράβων επιχειρηματιών σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.