Skip to main content

Μπουτάρης: Δεν πρέπει να ξαναβγεί ο Ζέρβας -Υποψήφιες με Πέγκα οι Χρυσίδου, Καλφακάκου και Πασχαλίδου

Η απάντηση Μπουτάρη σε όσους τον επέκριναν που κατεβαίνει στις εκλογές με τον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα

Υποψήφιες με τον συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι οι τρεις νυν δημοτικές σύμβουλοι Έλλη Χρυσίδου, Ρία Καλφακάκου και Μαρία Πασχαλίδου από τη δημοτική ομάδα «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τους προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι ίδιες, παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Πέγκα αλλά και του πρώην δημάρχου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπουτάρη.  

Και οι τρεις, αν και είχαν αποφασίσει να μην κατέβουν στις εκλογές παρά μόνο να στηρίξουν την υποψηφιότητα Πέγκα, εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να συμμετάσχουν τελικά στην εκλογική αναμέτρηση. Σημειώνεται ότι Χρυσίδου και Πασχαλίδου ήταν μαζί με τον Σπύρο Πέγκα στη διοίκηση Μπουτάρη, ενώ και η κ. Καλφακάκου διατηρούσε καλές σχέσεις με τον υποψήφιο δήμαρχο.

«Και η σημερινή παράταξη μας "Θεσσαλονίκη Μαζί" και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα» ανέφερε η Έλλη Χρυσίδου. «Για μένα είναι σημαντικό να φύγει αυτή η διοίκηση που είναι τώρα και να αναλάβει ο Σπύρος Πέγκας. Σε σχέση με όλο το προεκλογικό τοπίο, όπως φαίνεται, μόνο η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Πέγκα μπορεί να προχωρήσει την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τον δημόσιο χώρο, την αλληλεγγύη, τον τουρισμό, που αυτή τη στιγμή η πόλη έχει χάσει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσίδου.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε η Μαρία Πασχαλίδου, η οποία υποστήριξε ότι η πόλη έχει πιάσει πάτο. «Πρέπει να απαλλαγούμε από την παρούσα διοίκηση και να φύγουμε από το σκοτάδι. Ο Ζέρβας απαξίωσε πλήρως τη νεολαία. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μοιάζει άγγελος μπροστά  του», είπε χαρακτηριστικά.

«Για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους συντάσσομαι σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε από την πλευρά της η Ρία Καλφακάκου, σημειώνοντας πως η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο θα βοηθήσει περισσότερο την υποψηφιότητα Πέγκα.

Image

Μπουτάρης: Εάν ξαναβγεί ο Ζέρβας θα είναι χειρότερα τα πράγματα για την πόλη

Απάντηση σε όσους τον επέκριναν που συμμετάσχει στις εκλογές του Οκτωβρίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέγκα έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να ξαναβγεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα για την πόλης. Έχω εμπειρία διοικητική και δημοτική. Και έχω και μεθοδικότητα. Θεώρησα ότι δεν πρέπει να πω απλά ότι στηρίζω αλλά να συμμετέχω εμπράκτως».

«Αν θέλετε μια καλύτερη πόλη, που να πάρει ξανά τα πάνω της και να είναι πρωταγωνίστρια, ενδιαφέρουσα και κεντρικό σημείο αναφοράς, πρέπει να ψηφίσουμε τον Σπύρο Πέγκα», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

Στρατιώτη χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο Μίλτος Οικονόμου,  αναπληρωτής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης σχολίασε για τον πρώην δήμαρχο ότι «συστρατεύεται για να αλλάξει η αθλιότητα που διοικεί την πόλη». «Εμείς θεωρούμε ότι είναι τιμή και απόδειξη ήθους του ανδρός», σημείωσε.

Σπύρος Πέγκας: Είναι επείγον να αλλάξει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε για την υποστήριξή τους τις κ.κ. Χρυσίδου, Πασχαλίδου και Καλφακάκου, όπως και τον Γιάννη Μπουτάρη. «Αυτό που εκφράζεται σήμερα είναι η σύνθεση των δυνάμεων. Θεωρώ ότι μπορώ να συνθέσω δυνάμεις για το καλό της πόλης», σημείωσε.

«Χρειαζόμαστε κάθε πολίτη και κάθε φορέα για να μπορέσουμε, όπως είπε, να πάμε τη Θεσσαλονίκη σε μια τελείως διαφορετική διαδρομή από αυτή που έχει περιπέσει με τη διοίκηση Ζέρβα. Ενώνουμε τις δυνάμεις πέρα από κομματικά όρια», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος, τονίζοντας πως είναι επείγον να αλλάξει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς.

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Για Όλους» ανακοίνωσε σήμερα έξι υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψήφιων:

1. Καλφακάκου Γλυκερία (Ρία), Καθηγήτρια ΑΠΘ, πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Δημοτική Σύμβουλος
2. Ορφανίδης Άγγελος
3. Πασχαλίδου Μαρία, πρώην Αντιδήμαρχος Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντών, επικεφαλής «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»
4. Πιτσιώρας Ιωάννης, Αναπληρωτής Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης
5. Τριανταφυλλίδου Αγγελική, Οικονομολόγος, Υπάλληλος Διοικητικών Υπηρεσιών ΑΠΘ
6. Χρυσίδου Ελένη (Έλλη), εικαστικός, πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημοτική Σύμβουλος, υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.